Min romantiska trädgårdsdel

TrädgårdsbildTankarna kring att skapa en romantisk/gammaldags del i trädgården har alltid funnits. Dock har jag hittills mestadels inspirerats av det asiatiska trädgårdstemat, vilket även stor del av min trädgård vittnar om. Jag har alltid gillat den romantiska stilen. Inspirationen till detta romantiska tema har jag främst hämtat från min barndom. Då jag var liten samlade jag vackra bokmärken föreställandes änglar,blommor och andra vackra motiv. Jag har även alltid tyckt om gamla hus och slott. Jag förmodar att dessa intryck främst inspirerat mig till att vilja utforma denna speciella del i trädgården.


I år har jag dessutom ytterligare utökat min pionsamling. På väg är ett antal nya vackra pionsorter, flertalet i olika rosa nyanser. Pioner som ”Do Tell”, Coral Sunset”, ”Rose Hearth” (Även känd som ”Bess Bockstoce”) med flera, vilka jag ser fram emot att plantera senare i höst. Enligt mig passar pioner väldigt bra till den romantiska stilen. Samtidigt gör de sig även bra i det asiatiska temat, (många kända pionsorter härstammar t.ex från Kina).


TrädgårdsbildNågot som enligt mig är viktigt i en trädgård, är inte enbart synintrycket man får då man ser på en vacker blomma, utan även de dofter som växterna i trädgården ger ifrån sig. Exempel på sådana starka doftintryck är de dofter jag minns som liten. I synnerhet doften av schersmin och syren, just en sådan som min mormor hade vid sin lilla stuga vid sjön. Dessa dofter minns jag än idag.

Tack vare grannens storväxta schersmin och vår kraftigt utbredda syrenhäck, existerar dessa dofter också i min trädgård. Det var dessutom kring dessa växter jag beslutade mig för att börja utforma min romantiska trädgårdsdel.


I takt med att denna del av trädgården började utformas, fick jag även flera andra intressanta idéer. Exempelvis idén om en örtträdgård, som vi i dagsläget enbart lagt grunden till. Men som så småningom kommer att finnas bakom den romantiska trädgårdshörnan. I denna örtträdgård har jag planerat att odla just egna grönsaker och örter. Nya projekt som även är på gång är anläggningen av den nya dammen samt även bäcken som kommer att sträcka sig genom den asiatiska delen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *